Spårarna 8-9 år

I Scouterna är det roligt bus utomhus som gäller. Du kan börja som spårarscout när du är åtta år, och var beredd på äventyr redan från första dagen.

alder-sparareI Scouterna får du nya kompisar som precis som du tycker att det är superskoj att vara utomhus.

Spårarna

Spåraren har fått upp spåret på något nytt och vågar sig utanför sin hemmiljö med stort mod och upptäckarglädje. Ordet Spårare visar på viljan att upptäcka spåret och finna äventyret.

I vår avdelning som kallas spårare får man vara med då man går i årskurs 2 eller 3 i skolan.

Vi och våra ledare hittar på en massa saker som vi gör tillsammans. Vi försöker att göra saker tillsammans i patruller, det som ni som inte är scouter kanske skulle kalla grupper.

Tillsammans i patrullen hjälper vi varandra och lär oss saker även genom att lära varandra, då vi är flera och hjälps åt klarar vi mycket mer tillsammans.

Gemenskap och sammanhållning är mycket viktigt då vi ska lösa uppgifter. Ibland blir även vi scouter trötta och osams på varandra, men det brukar snabbt gå över.

Ibland tycker vi att våra ledare är lite knäppa då de tycker vi ska göra saker som vi kanske inte riktigt kan. Men de tycker att man lär sig bra genom att göra. Och det är faktiskt bra att få misslyckas ibland. Det kan bli så att man till nästa gång har tagit reda på eller lärt sig saker som man kan lära alla de andra, ibland kan man även lära ledarna saker som dom inte vet.

Vi hoppas att även du kommer med i vår gemenskap, det kan vara skönt att vi är många, speciellt när vi är på hajk eller läger och någon berättat spökhistorier så man knappt törs somna.  Vi ses..

PS. du kan kontakta någon i scouterna om du vill veta mer eller varför inte komma och hälsa på någon gång, här är några mail adresser tills vi ses.

Till miniorledarna  sparare@vistscout.net eller till kåren (det är alla) info@vistscout.net