Upptäckarna 10-11 år

I Scouterna gör du spännande upptäckter varje dag. Upptäckarscout blir man när man är tio år.

alder-upptackareMånga har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som Upptäckare direkt. I din patrull får du schyssta kompisar att räkna med. Tillsammans med dem får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

För upptäckarna öppnar sig nya möjligheter och tillsammans löser de alla problem. Namnet spelar på äventyrslust och vilja att utforska den yttre och inre världen.

I upptäckarna får man vara med då man går i årskurs 4 eller 5 i skolan.

Vi håller på mycket i patruller, där gör vi en massa saker som man annars aldrig skulle prova på. Vi är även mycket ute i skog och mark men vi kan även ha en kväll .med bakning, provat barkbröd någon gång? Eller kanske ”bara” en myskväll. Vi träffas vanligtvis 18.30 – 20.00 i scoutstugan.

Styrkan i att arbeta i patrull är att vi gemensamt har en förmåga att lösa problem som vi kanske inte klarar ensamma.

Ibland kan vi tycka att uppgifterna är helt omöjliga, och våra ledare säger bara ”Försök lite till bara, tänk till lite nu” och inte visar dom heller hur man ska göra!!

Men visst lyckas vi nästan alltid till slut och då känns det bra att vi klarade det själva. Det är en ide som kallas Lära genom att göra. ”Scouting is all about Learning by doing”

Det händer faktiskt även att vi får visa ledarna saker som vi lärt oss på läger som de inte kan, och det känns skönt.

Gemenskap och sammanhållning är mycket viktigt då vi ska lösa  uppgifter. Ibland blir även vi scouter trötta och osams på varandra, men det brukar snabbt gå över.

Vi hoppas att även du kommer med i vår gemenskap, det kan vara skönt att vi är många, speciellt när vi är på hajk eller läger och någon berättat spökhistorier så man knappt törs somna.  Vi ses..

Var inte rädd för att besöka oss någon gång, det brukar gå bra att testa någon gång och se om det kan vara något, så varför inte testa?? Vi har kul !! Du kan även se lite vad vi gör för stunden i programmet.

Under upptäckartiden lär vi oss gemensamt färdigheter vi behöver

du når oss i scoutstugan eller via e-post på upptackare@vistscout.net